vrijdag 7 december 2012

La storia continua deel II

Het verhaal gaat nog verder....!

De laatste veldwedstrijd van ons weekje Italie zit er alweer op. Het is weer ontzettend snel voorbij gegaan. Vorig jaar hadden we al geweldige resultaten, maar dit jaar heeft Mauro mij helemaal doen glimmen. Op 3 van de 4 veldwedstrijden hebben we hele mooie kwalificaties gehaald. Hij werkte als een trein, luisterde goed en heeft alle dagen wild gevonden en voorgestaan. Hieronder de resultaten op een rij.
- Op de eerste veldwedstrijd een reserve CAC zoals hieronder al beschreven is
- De tweede dag een brevetto di riporto (maar die hadden we al)
- De derde dag een CQN (zie onderaan de uitleg) deze kwalificatie wordt niet vaak toegekend
- De vierde en laatste dag de kwalificatie 2 uitmuntend!

 
Hierboven een foto van Mauro zijn werkboekje. Hier ben ik zo ongelooflijk trots op! Wat een resultaten! Natuurlijk is hij voor mij zowieso al een kanjer met hoe hij werkt tijdens de dagelijkse jachtpraktijk, maar als je hond en beste maatje met zulke mooie kwalificaties beloond word op internationale kampioenschapsveldwedstrijden pink je toch even een traantje weg. Hieronder een foto van Mauro tijdens zijn eerste veldwedstrijd deze week.

 
Uitleg CQNvolgens het reglement van de ORWEJA:
Op kampioenschapsveldwedstrijden mogen keurmeesters aan honden, die vanwege een fout niet voor een kwalificatie in aanmerking komen, doch wier werk overigens van opvallend hoog niveau was (CACT-niveau), een "predikaat van natuurlijke aanleg"(CQN) toekennen.)